دانلود پاورپوینت تحلیل طراحی مقبره خیام

-
پاورپوینت تحلیل طراحی مقبره خیام
- موضوع : معماری
- فرمت اصلی فایل : ppt
- تعداد صفحات : 34
- حجم فایل: 15.47 mb
این فایل شامل تحلیل طراحی مقبره خیام دارای 34 اسلاید قابل ویرایش می باشد. این فایل مناسب رشته معماری تهیه شده است . این فایل به گونه ای تنظیم شده ؛ که می توان قالب آن را به دلخواه تغییر داد واین پاورپوینت برای دانشجویان رشته معماری کاربرد دارد. از این رو در ادامه ابتدا فهرست مطالب ؛ سپس مختصری از متن ودر پایان پیش نمایشی از اسلایدهای این پاورپوینت قرار داده شده است. برای درک بهتر مطالب نیز از خطوط گرافیکی استفاده شده است.
پاورپوینت تحلیل طراحی مقبره خیـام ، 34 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:
موقعیت
قدمت
معمار مقبره خیـام
معرفی پروژه
معرفی خیام شیرازی
موقعیت
تاریخچه مقبره خیـام
طرح مقبره برگرفته از زندگی
مشخصات بنا
تزئینات بکار رفته در آرامگاه خیام
ویژگی طراحی
جانمایی مقبره خیام
معماری مقبره خیـام
تزیینات بنای آرامگاه خیام نیشاپوری
آبنماهای اطراف مقبره خیـام
تزئینات و کاشی کاری مقبره خیـام
موزه تخصصی
کتابخانه خیام
سایت پلان
و...
مختصری از متن:
خیام در واقع سه شخصیت دارد، ریاضیدان، منجم و شاعر که باید هر سه شخصیت در بنا نشان داده میشد. دورتادور برج در کنار چشمهسارها، یک دایره وسیع به مرکز خود برج ساخته شد. همه از سنگ گرانیت با اجزا مثلثی شکل و تورفتگیها و برون آمدگیهایی که تا اندازهای شکل خیمه را تداعی میکنند و این اشاره به نام خیام است. چون پدرش خیمهدوز بود و نام او به همین مناسبت انتخاب شد.
دایره کف به 10 قسمت تقسیم شده است بهطوری که برج یادبود بر 10 پایه مستقر باشد. عدد 10 اولین عدد دو رقمی ریاضی است و پایه اصلی بسیاری از اعداد است. از هر یک از پایهها دو تیغه مورب به طرف بالا حرکت میکند به ترتیبی که با تقاطع این تیغهها حجم کلی برج در فضا ساخته میشود و چون تیغهها مورباند خطوط افقی آنها باید ناظر به محور عمودی برج باشد. اضلاع بنا بهصورت اشکال هندسی منظم تورفتگی پیدا میکنند و بعد بهصورت تقریبا مخروطی شکل به هم رسیده شبه گنبدی را در بالا به وجود میآورند که قسمت عمده آن مشبک و تو خالی است و از لابلای آنها آسمان آبی نیشابور پیدا است.
درآخر یک ستاره پنج پر آنها را کامل میکند که یادآور ستارهای است که نماد شخصیت علمی و ستاره شناسی خیام تلقی میشود. تیغهها بهصورت مارپیچ شکل به طرف بالا حرکت میکنند تا با هم تلاقی کنند و از طرف دیگر سر در بیاورند که خود یک شکل پیچیده ریاضی و هندسی است. این شکل و عدد 10 هر دو سمبل دانش ریاضی خیام است.
عنوان : پاورپوینت تحلیل طراحی مقبره خیـام
فرمت : ppt
تعداد صفحات : 34
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
معماری آرامگاه ابوعلی سینا
بنای آرامگاه ابوعلی سینا به دو سبک ایران باستان و ایران بعد از اسلام ساخته شده است. المان هایی که در ساخت این آرامگاه به کار گرفته شده است الهام از برج گنبد قابوس، باغچه هایی که در محوطه ی این آرامگاه ساخته شده اند نیز نمونه ای از باغ های ایرانی هستند و آب نمای آن هم متاثر از حوض خانه های سنتی هستند. معماری آرامگاه ابوعلی سینا در همدان مهندس سیهون بوده که در ساخت وی می توانیم نشانه هایی از عصر ابن سینا و تکامل فن آوری های جدید را مشاهده کنیم.
در قسمت زیرین، نمایی از بناهای مصر، ایران و یونان قدیم را نشان داده و در قسمت بالایی روش معماری گنبد قابوس را نشان داده است. یکی از تفاوتهای ظاهری آرامگاه ابن سینا با گنبد قابوس تعداد ستون هایی است که در دو بنا دیده می شود؛ گنبد قابوس ده ستون و آرامگاه ابن سینا دوازده ستون دارد که البته آن هم دلیل خاص خود را دارد. دوازده ستون آرامگاه نشانگر 12 دانشی هستند که ابن سینا بر آن ها مسلط بوده است. تفاوت دوم در فاصله بین ستون ها مشهود است؛ حد فاصل ستون ها در بنای آرامگاه ابن سینا باز هستند؛ اما این فاصله در گنبد قابوس کاملا پوشیده و بسته دیده می شود. از نظر ابعاد نیز این دو بنا با هم تفاوت دارند و آرامگاه ابو علی سینا تقریبا نصف ابعاد گنبد قابوس است.